Ruim 2 miljoen auto’s van het merk Honda moeten terug naar de garage om een probleem met de airbag te verhelpen.

Ook van het merk Nissan moeten 130.000 wagens wegens hetzelfde euvel weer naar de werkplaats. Dat maakten de Japanse autofabrikanten maandag bekend.

Het gaat onder meer om de modellen Honda Fit en de Nissan Cube. De airbags zijn van de Japanse leverancier Takata.

Een woordvoerder van Nissan Nederland laat weten dat de nieuwe terugroepactie van Nissan alleen auto’s in Japan betreft.

Zelfde probleem bij Toyota

Eerder deze maand liet Toyota om hetzelfde probleem ook al bijna 2,3 miljoen auto’s opnieuw controleren. Vorig jaar werden hierom wereldwijd eveneens miljoenen auto’s teruggeroepen door autofabrikanten, onder meer ruim 1,1 miljoen door Honda.

Door een probleem met een onderdeel in de airbag aan de passagierszijde kan die bij een aanrijding niet optimaal functioneren, werd toen gemeld. Ook kan de airbag scheuren.

General Motors roept meeste terug

'Terugroepkoning' is voorlopig de Amerikaanse automaker General Motors. Vorige week moesten er nog eens 3,4 miljoen auto's terug naar de dealer wegens problemen met contactsloten.

Dat brengt het totaal aantal teruggeroepen auto’s van General Motors (GM) dit jaar op 20 miljoen, ruim het dubbele van een complete jaarproductie.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl