Minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken en zijn hele delegatie zijn in de Oekraïense hoofdstad Kiev de schuilkelder in gegaan. Na een persconferentie die hij had gegeven ging het luchtalarm af.

Er waren meerdere knallen te horen. De minister was op dat moment bij de Nationale Veiligheidsraad. Het gezelschap is meteen gaan schuilen, meldt een verslaggever van het ANP ter plekke.

Er is een raketinslag in de buurt geweest, meldde iemand uit de delegatie. Mogelijk was de stroomvoorziening doelwit van de aanval.

Het is niet duidelijk of Hoekstra later dinsdag de Oekraïense president Volodimir Zelenski nog zal ontmoeten. Een gesprek stond oorspronkelijk wel op de agenda.

Volgens de verslaggever ging tijdens het luchtalarm het leven op straat gewoon door; het verkeer bleef doorrijden en het leek er niet op dat veel mensen de schuilkelder opzochten.

LEES OOK: Rusland worstelt met 2 andere oplopende grensconflicten, terwijl het al zijn aandacht op Oekraïne richt: dat is een risico voor Poetin