Miljonair. Het blijft een magisch woord voor veel mensen. Maar de weg naar je eerste miljoen begint doorgaans met het opzij zetten van voldoende geld. Hoe vroeger je daarmee begint, des te groter de kans dat je een miljoen aan vermogen opbouwt.

Op de lange termijn zul je moeten beleggen om een substantieel vermogen op te bouwen. Maar hoeveel moet je nu precies opzij zetten om straks miljonair te zijn? Gebruik daarvoor onze handige tool om te zien hoeveel geld je elk jaar vrij moet maken.

Stel dat je op je 65e miljonair wilt zijn, zodat je met een gerust hart met pensioen kunt. Onze tool rekent voor je uit hoeveel geld je de komende jaren dan opzij moet zetten.

Kun je maar een bepaald bedrag reserveren, dan rekenen we voor je uit op welke leeftijd je miljonair bent.

Toch heb je aan een miljoen straks waarschijnlijk niet genoeg om evenveel koopkracht te hebben als een miljonair nu. Daarom kun je ook de inflatie meerekenen. Daar houden we ook rekening mee: vul de tool in en je ziet direct hoeveel invloed de inflatie heeft op je toekomstige miljoen. En hoelang het duurt om dezelfde koopkracht van huidige miljonairs te krijgen.

Door hieronder je e-mailadres in te vullen ontvang je onze nieuwsbrief over personal finance. Daarbij krijg je gratis toegang tot onze Miljonairstool.

Ontvang je onze nieuwsbrief al, vul dan het e-mailadres in dat bij ons bekend is. Je krijgt dan niet twee keer de nieuwsbrief.

Lees ook op Business Insider