• Het Rotterdamse industriebedrijf Van Leeuwen Buizen Groep had last van een dip tijdens de coronacrisis, maar besloot niet extreem te bezuinigen.
  • Volgens CFO Vincent Geerts betaalt goed werkgeverschap in tijden van crisis zich uit, als je kijkt naar de loyaliteit van werknemers, geeft hij tegenover CFO.nl.
  • Daarvoor is wel nodig dat een bedrijf de blik echt op de lange termijn richt.

Het Rotterdamse industriebedrijf Van Leeuwen Buizen Groep levert buisconstructies voor onder meer de energiesector, de bouw en de auto-industrie. Tijdens de coronacrisis had ook Van Leeuwen last van inzakkende vraag en de problemen in toeleveringsketens. Het familiebedrijf koos echter niet voor extreme bezuinigingen, maar keek vooral naar zaken als slimmer voorraadbeheer, zo schetst financieel directeur Vincent Geerts tegenover CFO.nl

Van Leeuwen heeft niet extreem gesneden in het personeelsbestaand en dat betaalt zich uit: “We proberen een goed werkgever te zijn, die ook in mindere tijden trouw is aan onze werknemers. Daar krijg je een enorme loyaliteit en betrokkenheid voor terug. Tijdens de coronacrisis hebben we dat zeker gemerkt. Het ziekteverzuim was torenhoog, hier een daar zelfs 20 procent. Maar mensen die dubbele shifts wilden draaien waren makkelijk te vinden”, aldus Geerts.

Volgens de CFO heeft dit mede te maken met de focus op lange termijn: “Dat is typisch voor een familiebedrijf als Van Leeuwen: we kijken niet naar de resultaten over een paar jaar, maar houden rekening met het effect van het beleid op de volgende generaties.”

LEES hier het hele interview met CFO Vincent Geerts van Van Leeuwen Buizen Groep: ‘Wij houden liever rekening met volgende generaties’