Taxi-app Uber, één van de meest waardevolle techstartups ter wereld, heeft nog geen opvolger voor de eerder dit jaar opgestapte bestuursvoorzitter Travis Kalanick.

De voormalige baas van industrieel conglomeraat General Electric, Jeff Immelt, tweette zondag dat hij zich terugtrekt uit de strijd op de opvolging van Kalanick. De raad van commissarissen van Uber zou zondag een nieuwe CEO willen aanstellen, melden diverse bronnen. Het is de vraag of dat gaat lukken.

De bestuursraad van Uber lijkt sterk verdeeld over de opvolging van Kalanick en de interne tegenstellingen zijn groot.

 

De bestuursraad zou de keuze voor de nieuwe CEO tot drie personen hebben teruggebracht. Maar uiteenlopende facties binnen het bestuur lijken verschillende kandidaten te steunen. Immelt gold als favoriet en had naar verluidt de steun van voormalig topman Travis Kalanick en diens factie.

Kalanick zit nog steeds als niet-uitvoerend bestuurder in de raad, na zijn vertrek als CEO in juni. De mede-oprichter van Uber trad terug als uitvoerend topman na een reeks schandalen, waarbij het bedrijf werd geplaagd door beschuldigingen van seksuele intimidatie. Ook werd Uber geconfronteerd met een rechtszaak over de technologie voor zelfrijdende auto's.

Een andere topkandidaat voor de opvolging was CEO Meg Whitman van computerbedrijf HP. Zij lijkt intussen ook uit de race, hoewel sommige bronnen zeggen dat de factie die haar steunde, nog steeds hoop heeft.

Een derde kandidaat heeft ook met de bestuursraad gesproken dit weekend. Volgens bronnen die Business Insider sprak gaat het om het hoofd van Amazon Web Services. Het is nog niet duidelijk of de derde kandidaat voldoende steun heeft, of dat de zoektocht nog doorgaat...net als de interne factiestrijd.

Uber was zondag niet meteen bereikbaar voor commentaar.