De eerste week van Alexandria Ocasio-Cortez als parlementslid in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is behoorlijk wennen. Voor de ándere mensen in het Capitool althans. De 29-jarige wordt constant gezien als vrouw-van of zelfs stagiaire.

Ocasio-Cortez is bij de tussentijdse verkiezingen gekozen als vertegenwoordiger voor een deel van de New Yorkse buurten The Bronx en Queens. Met haar 29 jaar is ze het jongste vrouwelijke Congreslid ooit.

Hoewel ze pas in januari geïnstalleerd wordt, doet ze nu al voorbereidend werk. Ze beschrijft haar eerste week op Twitter:

“Mensen wijzen me de hele tijd op evenementen voor echtgenoten en stagiaires in plaats van op bijeenkomsten voor Congresleden.”

Later, op woensdagavond (Amerikaanse tijd), voegde ze daaraan onder meer aan toe: “Gisteravond werd ik tegengehouden omdat men ervan uitging dat ik een stagiair/medewerker was.”

Lees ook op Business Insider

alexandria ocasio cortez hug

Alexandria Ocasio-Cortez geeft een aanhanger een knuffel tijdens haar verkiezingsavond in Queens op 6 november. Foto: Rick Loomis/Getty

Ze vertelde ook dat mensen haar naar een lunch voor echtgenoten van Congresleden stuurden toen er tegelijkertijd een lunch voor de Congresleden zelf was gepland.

In de laatste tweet reageerde ze ook op een man die haar niet geloofde en zei tegen hem: “Probeer de volgende keer een vrouwen + gekleurde mensen te geloven als ze hun ervaringen delen over hoe het is om een vrouw of gekleurd mens te zijn.”

Haar collega en vice-voorzitter van de Democratische partij Grace Meng viel Ocasio-Cortez bij. Zij zit al sinds 2013 voor New York in het Huis van Afgevaardigden. En toch: “Ik word NOG STEEDS staande gehouden en aangezien voor een echtgenote of stagiaire. Zo gaat het als gekleurde vrouw in het Congres – maar zo zou het niet moeten zijn. Goed dat je er bent, @Ocasio2018! Laten we ervoor zorgen dat dát normaal wordt.”