Kylian Mbappé heeft een geweldig WK Voetbal gespeeld.

De 19-jarige speler heeft vier goals gemaakt in zeven wedstrijden en heeft fans in vervoering gebracht met zijn ongelooflijke versnellingen en de kalmte die hij onder grote druk wist te bewaren. Mede dankzij hem kroonde Frankrijk zich zondag tot wereldkampioen.

Sports Illustrated schat dat Mbappé bijna 20.000 euro per wedstrijd heeft verdiend en een bonus van een kleine 300.000 euro heeft gekregen voor het winnen van het toernooi. Frankrijk heeft 7 wedstrijden gespeeld, dus zijn totale verdiensten komen rond de 440.000 euro uit, maar hij zal daar zelf geen eurocent van zien.

L’Équipe meldt dat het Franse wonderkind al zijn premies doneert aan Premiers de Cordée, een liefdadigheidsorganisatie die kinderen in het ziekenhuis en gehandicapte kinderen de mogelijkheid geeft om te sporten.

Kylian Mbappe Macron kiss

Foto: Laurence Griffiths/Getty Images

De baas van de organisatie, Sebastien Ruffin, zegt tegen Le Parisien over Mbappé: “Het is een geweldig mens. Als zijn schema het toelaat dan komt hij met plezier bij ons langs.”

Ruffin zegt ook dat Mbappé een “hele goede” relatie heeft met de kinderen en dat hij altijd de juiste woorden weet te vinden om hen op te beuren: “Ik denk zelfs soms dat hij meer plezier beleeft aan het spelen met de kinderen dan de kinderen zelf.”

Lees ook op Business Insider

Mbappé trok ook de aandacht van voetballegende Pelé nadat hij de op een na jongste speler ooit werd die scoorde in een WK-finale. De tweets die ze uitwisselden toonde ook de klasse en bescheidenheid van Mbappé aan.

“Hij zal de komende jaren op het podium van de Gouden Bal te zien zijn”, zei voormalig verdediger Rio Ferdinand van Manchester United na de finale.

Als de vrijgevigheid van Mbappé gelijke tred houdt met zijn talent dan zal de wereld er een flink stukje beter op worden.