Doniger Fashion Group is failliet verklaard.

Het moederbedrijf van Gaastra, McGregor en Adam menswear had maandag surseance aangevraagd omdat niet meer aan de lopende verplichtingen kon worden voldaan. De winkels van de drie merken blijven voorlopig wel open.

Bij Doniger, dat vorig jaar ontstond als doorstart van McGregor, zijn in totaal 600 voltijdsbanen, waarvan ongeveer de helft in Nederland. Er zijn 53 winkels in Nederland en 22 in België, Frankrijk en Duitsland.

McGregor ging vorig jaar failliet als gevolg van een schuldenlast van tientallen miljoenen euro’s. Het bedrijf maakte een doorstart in afgeslankte vorm onder de voormalige eigenaars. De directie bestaat uit twee (oud-)managers van het kledingbedrijf.

Verkoop aan oude eigenaren

Toen McGregor onderuit ging, was volgens de curatoren een verkoop aan de oude eigenaren NIBC Bank, Marcel Boekhoorn, Jeroen Schothorst en Ben Kolff financieel de beste optie en bood het ook de beste opties voor de werkgelegenheid. Zo’n 370 van de 500 medewerkers in Nederland behielden hun baan.

Alleen al leveranciers kregen nog 53 miljoen euro van McGregor. Het bod van de oude aandeelhouders was 26 miljoen euro waard. Dat bestond voor het grootste deel uit het wegstrepen van openstaande vorderingen.

Uiteindelijk moest ongeveer 1,8 miljoen euro worden overgemaakt, waarvan een miljoen voor het langer openhouden van de winkels tijdens de zoektocht naar een koper.