De Hermes House Band beleeft momenteel goede tijden in Frankrijk.

Wie? De Hermes House Band, de in 1982 opgerichte huisband van de studentensociëteit Hermes van het Rotterdamsch Studenten Corps.

In 1994 brak de band door met het nummer I Will Survive (La La La), dat door het zo makkelijk mee te blèren ‘la la la’ een hit werd in diverse landen, waaronder Nederland.

De bewerkte versie van het origineel uit 1978 van Gloria Gaynor staat momenteel weer op 1 in de Franse hitparade. De reden? De wereldtitel die de Franse voetbalploeg eerder deze maand veroverde in Rusland.

Overigens staat het origineel van Gaynor op de tweede positie in dezelfde lijst.

RTV Rijnmond sprak met een van de oud-bandleden van Hermes House Band, Mark Snijders: “We hebben nooit die eerste nummer 1 positie (van I Will Survive, red.) kunnen evenaren. Soms moet je een beetje geluk hebben. Het is leuk dat een heel land ons studentenliedje zingt.”

De Franse selectie zelf en president Macron droegen bij aan de hitnotering én revival van I Will Survive (La La La). Tijdens de huldiging van de voetballers zongen zij het lied uit volle borst, alvorens in de Marseillaise uit te barsten:

Lees ook op Business Insider

De Franse selectie die in 1998 de wereldtitel veroverde zong trouwens ook I Will Survive na het behalen van de titel. De Fransen zijn kennelijk goed in het in stand houden van tradities.

Overigens weten de voetballers en supporters van Feyenoord ook al jaren dat je ontzettend goed kunt feesten op I Will Survive van de Hermes House Band: