Henk Krol wil voorlopig niets meer met AVROTROS-programma EenVandaag te maken hebben. De voorman van 50PLUS lijkt schoon genoeg te hebben van de kritische berichtgeving van het programma.

Krol is kwaad omdat EenVandaag-journalist Marc Belinfante maandag een nieuwtje twitterde over een rechtszaak tegen Krol. De overheid eist meer dan twee ton subsidiegeld van Stichting Vrienden van de Gaykrant, omdat niet duidelijk is waar het geld voor is gebruikt.

Krol was destijds voorzitter van de stichting en zou het geld hebben gebruikt om openstaande rekeningen van zijn eigen bedrijven te betalen. Het geld was eigenlijk bedoeld voor een digitale ontmoetingsplek voor homo’s.

Uit de documenten die de journalist op Twitter publiceerde, blijkt dat Krol probeert om de rechtszaak uit te stellen tot na de verkiezingen, zodat de zaak geen invloed heeft op de verkiezingsuitslag.

Krol zou zelfs zó boos zijn geweest dat hij de journalist een duw heeft gegeven. De politicus ontkent dat in de Volkskrant ():

"Ach gossie... Je kent me toch hopelijk beter dan dat. Ik duw nooit iemand. Never nooit!"

Partijvoorzitter en Eerste Kamerlid Jan Nagel laat desgevraagd wel aan Business Insider weten dat hij geen problemen heeft met het televisieprogramma.

Desalniettemin het botert al langer niet tussen het programma en de ouderenpartij. Toen 50PLUS in augustus zijn verkiezingsprogramma presenteerde, kwam EenVandaag met een kritische uitzending waarin onder meer CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen aan het woord kwam.

De econoom reageerde enigszins geërgerd dat ouderen het bijna nergens in Europa beter hebben dan in Nederland. "Jongeren hebben het veel moeilijker."

Krol trok op zijn beurt de opmerkingen van de CBS-hoofdeconoom weer in twijfel, in een mini-tweetstorm:

UPDATE: Krol laat per e-mail aan Business Insider weten dat hij zich voor de camera's van PowNed weer heeft verzoend met de redactie van EenVandaag.

LEES OOK: Terwijl armoede onder ouderen daalt, kunnen jongeren moeilijker rondkomen