Heineken heeft in een zogenoemde blocktrade 2,1 miljoen aandelen van de Indiase brouwerij United Breweries gekocht. Dat meldde CNBC-TV18 woensdag op basis van ingewijden.

Verdere details ontbreken. Eerder al stelde onder meer de Indiase zakenkrant Economic Times dat Heineken van plan is om een controlerend belang te krijgen in United Breweries. Daarvoor is naar verluidt zakenbank JM Financial ingeschakeld. Heineken heeft nu al een deelneming van zo’n 43 procent en zou mikken op een controlerend belang.

Andere grootaandeelhouder in UBL is de zakenman Vijay Mallya, die via zijn bedrijf UB Group 33 procent van de aandelen in handen heeft.

Geruchten over een overname van UBL door Heineken doen al langer de ronde. Zakenzender CNBC meldde vorige maand op basis van bronnen dat Heineken een prijs zou willen betalen voor UBL van omgerekend 12,30 euro per aandeel.

India lucratieve markt

UBL maakt het in India bestverkochte biermerk Kingfisher Strong, maar ook London Pilsner en Kalyani Black Label. Ook produceert en distribueert het sinds 2009 Heineken in het land.

India is een lucratieve markt voor bierbrouwers. India’s alcoholische drankmarkt wordt gestuwd door een sterke economische groei, het stijgende besteedbaar inkomen en een toenemende maatschappelijke acceptatie van alcoholgebruik. Kredietbeoordelaar Moody’s verwacht een volumegroei voor bier van 8,8 procent per jaar in de periode 2015 tot 2018.

Lees ook op Business Insider

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl