Lego geeft werknemers poppetjes die op hen lijken bij wijze van visitekaartje.

‘Een visitekaartje afgeven’ is een uitdrukking geworden voor een goede (of juist slechte) eerste indruk geven. Maar anders dan naam, mailadres en telefoonnummer geven huidige visitekaartjes doorgaans niet zo gek veel indrukken. Een visitekaartje is een rechthoekig stukje karton, klaar. Des te leuker als in tijden van internet en virtuele contacten een bedrijf eens lekker uit de band springt met het oeroude netwerkmiddel.

Miniatuur-CEO

Wat als je met je visitekaartje letterlijk een miniatuurversie van jezelf afgeeft? Als je bedrijf Lego heet, is dat zo gefikst. Werknemers van Lego hebben in plaats van visitekaartjes de bekende legopoppetjes, met de naam van de werknemer aan de voorkant, en contactgegevens aan de achterkant. Topman Jorgen Vig Knudstorp heeft er ook eentje.

Het zijn geen standaardpoppetjes: de figuurtjes zijn zo gemaakt dat ze lijken op de Lego-medewerker in kwestie. Het is niet helemaal duidelijk of álle Lego-werknemers zo’n miniatuurversie van zichzelf hebben, of dat ze alleen voor het hogere management bedoeld zijn.

Munt met eigen portret

Ook als je je iets meer aan het traditionele format van het visitekaartje houdt zijn er veel mogelijkheden om origineel voor de dag te komen. Vooral grafisch ontwerpers gaan, natuurlijk, die uitdaging aan, blijkt uit deze verzameling van Business Insider.

Een fotograaf heeft een kaartje dat middels een kartelrand kan worden 'gecropt', een tuinierbedrijf heeft visitekaartjes met plantzaadjes erin, een uitgeverij komt een kaartje dat eruit ziet als een boekje. En Daniel Ballou liet gewoon een munt slaan met zijn portret en e-mailadres. Dat past ook in je portemonnee, per slot van rekening.

Download de gratis Checklist visitekaartje op Z24Tools

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl