De maandag failliet verklaarde elektronicaketen Harense Smid opent dinsdag alweer zijn deuren.

De Brabantse keten gaat in afgeslankte vorm verder, maakte het bedrijf bekend.

Mikro-Electro, eigenaar van onder andere de winkelformules It’s Electronics en Mikro-Electro (26 winkels), heeft samen met de voormalige aandeelhouder van de Harense Smid een doorstart van de meeste Harense Smid winkels bewerkstelligd. Ook het hoofdkantoor in Oss, het servicecentrum en de afdeling zakelijke markt gaan over naar de nieuwe organisatie. Daardoor kunnen circa 300 van de 550 medewerkers weer aan de slag.

Het bedrijf telde voor het faillissement 43 filialen in Nederland en 3 in België. Vanaf dinsdag zullen meer dan 20 winkels in Nederland weer geopend zijn, schrijft het bedrijf in een verklaring. Mogelijk wordt dit aantal later nog uitgebreid.

,,We zijn verheugd met de snelheid waarmee de winkels weer open kunnen gaan, de klanten weer geholpen kunnen worden en dat de medewerkers weer aan het werk kunnen gaan”, stelt Jan Hoogstrate, directeur van Mikro-Electro. De nieuwe eigenaar benadrukt dat nog openstaande orders van klanten, aanbetalingen en lopende reparaties gewoon zullen worden afgehandeld.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl