Financiële markten hopen al maanden dat de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China eindelijk stopt. Onzekerheid, handelsbelemmeringen en heffingen kunnen de economische groei remmen.

De recente hervatting van de gesprekken tussen de VS en China werd positief ontvangen. Maar insiders spreken over onenigheid over handel in agrarische producten.

Het overleg tussen de Verenigde Staten en China om een einde te maken aan de handelsoorlog, lijkt moeizaam te verlopen. Ingewijden lieten The Wall Street Journal weten dat de handelsdelegaties het onder meer niet eens kunnen worden over de aanschaf van landbouwproducten.

De Amerikaanse president Donald Trump sprak eerder van een Chinese belofte om voor 50 miljard dollar aan sojabonen, varkensvlees en andere producten uit de VS in te slaan. China lijkt wantrouwend om een numerieke verplichting in de overeenkomst te zetten. Beijing wil naar verluidt vooral voorkomen dat de deal naar buiten toe vooral gunstig oogt voor de VS.

Volgens de krant zouden Chinese ambtenaren hebben gerept over het stopzetten van de inkopen op het moment dat de situatie tussen de landen verslechtert.

Lees meer over de handelsoorlog tussen de VS en China:

Lees ook op Business Insider