Griekenland is de grootste en groenste ‘slimme stad’ van Europa aan het bouwen op het voormalige vliegveld van Athene. Het project kost ruim 7 miljard euro en heeft al ruim vijftien jaar aan vertragingen achter de rug.

In het centrum van de stad Ellinikon zal de eerste wolkenkrabber van Griekenland verrijzen en er komen ook een hoogwaardig winkelcentrum en een uitgebreid sportpark.

De ontwikkelaars van de stad zeggen tegen Business Insider dat ze “een postcodeparadijs” aan het bouwen zijn dat de prachtige kustlijn combineert met hightech-gebouwen en een natuurvriendelijke infrastructuur.

Ze schatten dat het project na de eerste fase die in 2026 moet zijn afgerond een miljoen nieuwe toeristen zal gaan trekken en de Griekse economie een oppepper van zo’n 3,3 miljard euro zal opleveren.

Ellinikon is een van de vele nieuwe slimme steden die wereldwijd worden gebouwd. Maar de meeste daarvan liggen in China of het Midden-Oosten, in plaats van in Europa.

Benieuwd hoe Ellinikon eruit moet gaan zien? Bekijk dan de slideshow hieronder!

Zo moet de nieuwe groene en slimme stad Ellinikon nabij Athene eruit gaan zien

LEES OOK: De Griekse minister van Toerisme wil dat Duitsers in Griekenland overwinteren, in plaats van zich zorgen te maken over energiekosten