Bezorgde beleggers zoeken hun heil in goud nu de markten geplaagd worden door politieke onzekerheid. De goudprijs heeft daardoor het hoogste punt sinds 2013 bereikt.

Volgens analisten is de zoektocht naar veilige beleggingen als goud een zorgelijk signaal van de gevolgen van de handelsoorlog.

“Beleggers zijn vooral in goud geïnteresseerd, omdat ze zich zorgen maken over de wereldeconomie”, stelt hoofdanalist Neil Wilson van Markets.com in een e-mail aan Markets Insider.

“Ze zijn om precies dezelfde reden gaan investeren in obligaties – de marktrentes voor obligaties zijn flink omlaag gegaan en dat is van belang voor de aantrekkelijkheid van goud”, legt Wilson uit. Carmen Reineke van Markets Insider berichtte vorige week dat “beleggers het heel moeilijk hebben om rendabele investeringen te doen in een omgeving waar de rendementen overal laag zijn”.

Wilson voegt daaraan toe: “Terwijl je soms ziet dat goud een veilige haven is, werkt dat niet als de rente hoog is. Het zakken van de marktrente op obligaties is daarom de echte sleutel.”

Volgens analisten van eToro zijn beleggers vanwege de onzekerheid over de wereldeconomie ook meer gaan investeren in bitcoin. Het e-trading platform zag het aantal bitcointransacties de laatste drie maanden met 284% stijgen in vergelijking met de drie maanden daarvoor.

 

Lees ook op Business Insider

Gold

Foto: De goudprijs stijgt de afgelopen maanden fors. Bron: Markets Insider