In 2013 vestigde een mysterieus bedrijfje genaamd Zee.Aero zich pal naast het hoofdkwartier van Google in Californië. Google ontkende enige betrokkenheid. Maar het bedrijfje blijkt van mede-oprichter Larry Page te zijn.

Dat meldt persbureau Bloomberg donderdag, op basis van verklaringen tien personen die meer weten van het bedrijfje Zee.Aero.

De startup heeft inderdaad geen directe banden met Google of moederbedrijf Alphabet. Maar wel met Larry Page, één van de oprichters van Google.

Page heeft de afgelopen jaren meer dan 100 miljoen dollar in Zee.Aero gestoken, aldus de bronnen van Bloomberg. Te overzien voor iemand die volgens zakenblad Forbes een vermogen van zo’n 37 milljard dollar heeft.

Vliegende auto

Zee-Aero heeft inmiddels bijna 150 mensen in dienst, maar wat doet het bedrijf eigenlijk? Eerder lekte al uit dat Zee-Aero patenten heeft aangevraagd op een klein, elektrisch vliegtuig-achtig voertuig dat verticaal kan landen en zelfstandig kan opstijgen. Kortom: een vliegende auto.

Pikant detail: in het twee lagen tellende hoofdkantoor van  Zee.Aero was aanvankelijk alleen de begane grond voor medewerkers gereserveerd, terwijl Page voor zichzelf op de eerste verdieping een persoonlijke ruimte had laten inrichten.

Die was voorzien van een slaapkamer, badkamer, dure schilderijen, een klimmuur en de motor van een raket van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van vriend Elon Musk. Medewerkers van Zee.Aero spraken van GUS, the guy upstairs, als ze het over Page hadden, aldus Bloomberg.

Lees ook op Business Insider

Tweede startups

Volgens Bloomberg heeft Page in 2015 een tweede bedrijfje opgezet, genaamd Kitty, dat ook aan een elektrische vliegende auto werkt, maar met een ander ontwerp. Hij laat zijn beide startups dus met elkaar concurreren.

Google en Page gaven geen commentaar tegenover Bloomberg.