Google’s Bay View-campus in het hart van Silicon Valley is de eerste campus die de techgigant zelf vanaf de grond af ontwikkeld en gebouwd heeft, uiteraard in samenwerking met de nodige experts.

Business Insider Nederland volgde een conferentie en aansluitende rondleiding op wat Google zijn groenste campus ooit noemt.

De Bay View-campus is een uitbreiding van Google’s kantorennetwerk in Mountain View, een stad gelegen in Silicon Valley. In de nabijheid van de Google-kantoren vind je ook (hoofd)kantoren van Meta, Microsoft, Apple en andere bekende bedrijven. Vlakbij de Bay View-campus vind je ook reusachtige, geheimzinnige gebouwen van NASA, defensiebedrijven en Stanford University.

De campus van Google grenst aan een natuurgebied, waardoor het uitzicht heel anders is dan de term Silicon Valley doet vermoeden.

Google wil niet zeggen hoeveel de ontwikkeling en bouw van de Bay View-campus gekost heeft. Wel dat de campus al voor de coronapandemie in ontwikkeling was en dat inzichten uit de pandemie het concept wat veranderd hebben.

De gebouwen moeten zo goed mogelijk inspelen op de belangrijkste reden dat mensen naar kantoor komen, namelijk om samen te werken. Google geeft ook graag aan dat de campus heel milieubewust is. Ben je benieuwd hoe de campus er van binnen en buiten uitziet? Bekijk dan onderstaande slideshow!

Zo ziet Google’s nieuwste campus in Silicon Valley er vanbinnen en -buiten uit

LEES OOK: Startups haalden wereldwijd minder geld op in 2023, maar Nederlandse ondernemers in Silicon Valley juist méér: ruim $230 miljoen