Google hoopt dat zijn nieuwe AI-tool werknemers die onverhoopt te laat komen of het erg druk hebben, uit de brand kan helpen.

Duet AI for Workspace werd vorige week beschikbaar voor het brede publiek en biedt verschillende nieuwe functies. Bij één daarvan kunnen gebruikers AI in hun plaats naar vergaderingen sturen.

Duet AI kan namens een gebruiker deelnemen aan een vergadering, een boodschap afleveren en deze later voor de gebruiker samenvatten. Google introduceert ook de functie “maak notities voor mij”, waarmee notities, actiepunten en videofragmenten kunnen worden vastgelegd. Tijdens een vergadering kunnen deelnemers ook privé chatten met de AI-chatbot om de details van de vergadering te bespreken.

Er is ook een “samenvatting tot nu toe”-functie, om laatkomers te informeren over wat ze gemist hebben.

Een andere opvallende functie is een real-time vertaaloptie voor Google Meet. En de AI kan ook grafieken en presentaties bouwen op basis van inhoud uit Google Drive en Gmail.

De functies zijn bedoeld om drukke werknemers te helpen met hun productiviteit.

Gebruikers van AI-gestuurde programma's zoals OpenAI's ChatGPT gebruiken deze chatbots steeds meer op de werkvloer. AI-technologie is echter niet vrij van fouten, wat voor problemen op werk kan leiden.

Microsoft introduceerde eerder soortgelijke functies voor zijn werkplekplatform Office. De twee techgiganten zijn verwikkeld in wat wel een "AI-wapenwedloop" wordt genoemd. Ze haasten zich om AI-producten op de markt te brengen, nu investeerders steeds meer naar AI kijken.

LEES OOK: Nederlanders meest bezorgd over gevolgen artificial intelligence voor hun baan, vooral als ze zelf weinig met AI-tools doen.