Cryptomunt bitcoin kan binnenkort wel eens de grens van 3.000 dollar passeren, denkt zakenbank Goldman Sachs.

In een bericht aan zijn klanten liet Sheba Jafari, het hoofd over de technische strategie van de bank, een update over de grafieken over bitcoin zien. En Jafari is positief over de cryptomunt. “Alles bij elkaar opgeteld is het beeld optimistischer”, stelt ze.

Twee weken geleden voorspelde Jafari nog dat  bitcoin op weg was naar een flinke val. Destijds was een bitcoin 2.550 dollar waard, maar Jafari stelde dat de waarde van een bitcoin niet meer dan 1.857 dollar zou moeten zijn. In werkelijkheid daalde de bitcoin nog een stukje verder, tussen de 1.758 en 1.852 dollar (afhankelijk van welke data je aanhoudt).

Maar Jafari voorspelde ook dat de bitcoin vanzelf weer zou gaan stijgen. En dat klopt: inmiddels is bitcoin weer 20 procent meer waard dan het laatste dieptepunt op 17 juli. Nu wordt een bitcoin voor rond de 2.285 dollar verhandeld.

En Jafari voorziet nieuwe recordhoogtes. De huidige waardestijging zou tot tegen de 3.000 dollar kunnen lopen, en bij de volgende golf kan bitcoin zelfs 3.700 dollar waard worden, aldus Jafari.

Bitcoin is dit jaar met 140 procent in waarde gestegen. Op 12 juni steeg de belangrijkste cryptomunt naar een recordwaarde van zo’n 3.000 dollar.

 

Lees ook op Business Insider

Bitcoin

Bron: Goldman Sachs