Ben je er klaar mee om na een fietsritje ergens bezweet aan te komen en overweeg je een elektrische fiets te kopen? Dan wist je vast al dat je als ondernemer kan profiteren van verschillende fiscale stimuleringsregelingen.

Het Parool kwam er echter achter dat je de e-bike nog een stuk goedkoper kunt maken als je een kunststof paraplu op je fiets monteert.

Dat klinkt in eerste instantie misschien wat vreemd, maar volgens de krant kun je aanspraak maken op een speciale subsidieregeling als je een overkapte elektrische fiets koopt.

De regeling is bedoeld voor bijvoorbeeld pizzeria’s, in de hoop dat die niet meer met een lawaaierige scooter de weg op gaan, maar met een overkapte bezorgfiets.

Maar dat een overkapping een rekbaar begrip is, bewijst de Veloplu. Dat is een paraplu die je voorop je fiets kan monteren en die een extra kunststof kap heeft, waardoor het als overkapping geldt. De voorwaarden voor de subsidie spreken namelijk alleen over niet-flexibel materiaal dat de berijder overdekt.

Slim, want de paraplu kost 139 euro, maar dankzij de stimuleringsregeling kan het belastingvoordeel volgens de fabrikant oplopen tot meer dan 800 euro.

Maker Gert-Jan Jacobs zegt tegen RTL Z dat er al tientallen subsidieaanvragen met de Veloplu zijn goedgekeurd, maar de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) laat de zender weten dat nog niet met zekerheid te zeggen is of de Veloplu inderdaad onder de regeling valt.

Lees ook op Business Insider

Tegen de Volkskrant zegt de RVO nu nader onderzoek te doen en in de loop van de zomer met meer antwoorden te komen.