• Werken op afstand is aan een opmars bezig, zeker gezien de huidige omstandigheden. We videobellen ons een ongeluk. Daarbij wordt een factor vaak over het hoofd gezien: de geluidskwaliteit.
  • Slecht geluid kan storend zijn tijdens een vergadering, miscommunicatie bevorderen en in het ergste geval een klantrelatie ruïneren.
  • EPOS biedt premium audio-oplossingen die zakelijke problemen rond slecht geluid elimineren.

Thuiswerken biedt een ongekende flexibiliteit aan bedrijven, maar die vrijheid heeft een prijs: meer slechte geluidskwaliteit en frustrerende ervaringen.

Waar hebben we het over? Werknemers die nauwelijks kunnen bellen in een drukke koffiezaak of telkens ‘wat zeg je’ zeggen aan het begin van een videovergadering. Slechte geluidskwaliteit kost tijd die je beter kunt besteden aan nuttige zaken.

Sterker nog: een recente studie van high-end audiomerk EPOS laat zien dat verstoringen door slecht geluid werknemers 29 minuten per week kosten. Dat komt neer op 725 dollar per werknemer per jaar kijkend naar het gemiddelde loon in de Verenigde Staten. Voor grote bedrijven betekent dit op jaarbasis miljoenen dollars aan productiviteitsverlies.

Nu er meer mensen thuiswerken dan ooit tevoren kunnen bedrijven zich het simpelweg niet veroorloven dat medewerkers op afstand slecht verstaanbaar zijn of niks kunnen horen. Dit is hét moment om kwalitatieve audio te eisen.

Hoe slechte audio bedrijven en non-profits schaadt

Het lijkt misschien een klein probleem, maar de gevolgen van slechte audio zijn groot.

Natuurlijk verlies je tijd doordat medewerkers telkens vragen of ze elkaar kunnen horen, maar een slechte geluidskwaliteit kan ook miscommunicaties veroorzaken en het werk van je organisatie ondermijnen.

Wanneer mensen bijvoorbeeld belangrijke instructies niet goed meekrijgen of de toon van iemand verkeerd interpreteren, is het resultaat wellicht een slechte klantervaring die de reputatie van het bedrijf schaadt. Volgens EPOS zegt 20 procent van de eindgebruikers te maken hebben gehad met ontevreden klanten dankzij slechte geluidskwaliteit. Daarbij geeft 18 procent van de respondenten aan dat ze hierdoor een belangrijke deadline hebben gemist of werk zijn kwijtgeraakt.

Lees ook op Business Insider

Dit verlies wordt nog eens verergerd doordat de slechte audio-ervaring voor alle betrokkenen storend is. Teamleden worden afgeleid en verliezen hun focus op het werk.

Waarom je bedrijf nieuwe geluidsapparatuur nodig heeft

Vaker wel dan niet ligt de bron van dit probleem bij verouderde audio-oplossingen en een inefficiënt proces rond de aankoop van nieuwe tools.

EPOS ontdekte dat iets meer dan de helft van de respondenten zei dat headsets of koptelefoons alleen bij bepaalde teams aangeschaft konden worden of dat voor dit soort aankopen speciale toestemming nodig was.

Voorheen had je voor dit soort obstakels twee oplossingen: organisaties konden ofwel investeren in hoogwaardige geluidsapparatuur, of ze kozen voor enorme reiskosten om hun werknemers, klanten en stakeholders op dezelfde locatie samen te brengen.

Maar nu reizen amper mogelijk is en persoonlijke ontmoetingen in de wacht worden gezet, is het voor bedrijven en non-profits nog urgenter om de technologische hulpmiddelen te bieden die werknemers nodig hebben om duidelijk en effectief te communiceren.


Een einde maken aan ‘wat?’

De headsets, koptelefoons en luidsprekers van EPOS zijn een goede keuze wanneer je verouderde audiotechnologie wilt vervangen. De producten bieden de beste geluidskwaliteit, een comfortabele pasvorm en zijn ontworpen om teams en individuen te helpen hun doelen te bereiken. EPOS maakt effectieve communicatie mogelijk, doordat professionals pauzes en intonaties in een gesprek perfect kunt horen. Dit geeft werknemers de vrijheid om zich op hun werk te concentreren.

Ongeacht wat er in de komende maanden gebeurt, één ding is duidelijk: de toekomst van het werken zal voor een groter deel bestaan uit telefoongesprekken en videoconferenties. Slechte geluidskwaliteit kan de workflow dus steeds meer verstoren.

In deze omstandigheden hebben bedrijven en non-profits meer dan ooit de behoefte aan uitstekende geluidskwaliteit voor een naadloze samenwerking. Er is geen beter moment geweest om jouw geluidsapparatuur naar een hoger niveau te tillen.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met EPOS. Lees hier meer over de high-end headsets, koptelefoons en luidsprekers van EPOS.