Chevrolet verliest marktaandeel op de toch al beroerde Europese automarkt. Eigenaar General Motors kijkt naar de toekomst van het merk.

Hoewel GM nog geen conclusies heeft getrokken, geeft GM-bestuurder Steve Girsky in een interview met The Wall Street Journal toe dat er op dit moment wordt gekeken naar de positie van het merk in Europa.

Susan Docherty, de baas van Chevrolet Europa is inmiddels vervangen door Thomas Sedran, een voormalig Opel-bestuurder.

Het marktaandeel van Chevrolet in de Europese Unie bedroeg in juni nog maar 1,2 procent tegen 1,5 procent eerder. Tel daarbij op dat de koek ook nog eens kleiner wordt, omdat de Europese automarkt volledig is ingezakt, en het mag geen verbazing wekken dat General Motors (GM) kijkt of het merk nog wel toekomst heeft op de Europese markt.

GM heeft behalve Chevrolet meer ijzers in het vuur, waaronder Opel op het vasteland en Vauxhall in het Verenigd Koninkrijk. Volgens Girky is het imago van Opel na jarenlang te zijn afgebladderd weer aan het verbeteren. Het marktaandeel van Opel is op dit moment 6,9 procent. Daarnaast heeft GM ook nog eens 7 procent in handen van PSA, de maker van Peugeot en Citroen.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl