Bij het huis van miljardair en filantroop George Soros in Westchester County, New York, is maandag een explosief gevonden.

De explosieve opruimingsdienst heeft de bom uit voorzorg tot ontploffing gebracht. Dat schrijft The New York Times.

Volgens de krant vond een medewerker van Soros een pakketje in de brievenbus. Toen hij het openmaakte, zag hij iets wat op een bom leek.

Vervolgens bracht hij het pakje naar bebost gebied in de buurt en belde de politie. Soros was zelf niet thuis.

De 88-jarige Soros, een uit Hongarije afkomstige overlevende van de Holocaust, maakte fortuin met een investeringsfonds. Bloomberg schat zijn vermogen op zo’n 8 miljard dollar.

Hij verwierf wereldfaam als de speculant die  ‘Bank of England brak‘ – door in 1992 succesvol op de devaluatie van het Britse pond te gokken. Hij wordt niet voor niks regelmatig vergeleken met de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett.

Met zijn Open Society Foundations zet hij zich tegenwoordig in voor de verspreiding van democratie en versterking van de rechtstaat. Zo sponsorde Soros de ja-campagne in het referendum om het associatieverdrag met Oekraïne in Nederland.

Lees ook op Business Insider

Door zijn activisme en joodse achtergrond is hij een geliefd doelwit van conservatieve en extreemrechtse groeperingen en een veelvuldig onderwerp van samenzweringstheorieën.