• Het gebruik van plastic verpakkingen moet worden teruggedrongen, zegt financieel directeur Bert van Dongen van verpakkingsbedrijf Koninklijke Paardekooper Group tegen CFO.nl.
  • Toch is er momenteel nog geen goede vervanger van plastic, waarschuwt hij.
  • Wel moet er iets veranderen. Als samenleving moeten we af van onnodige verpakkingen en inzetten op hergebruik en hoogwaardige recycling, zegt Van Dongen.
  • Lees ook: Klimaat- en milieuministers van G7-landen willen stoppen met plasticvervuiling in 2040

Plastic belast het milieu. Het gebruik van kunststof verpakkingen moet dan ook worden teruggedrongen, zegt financieel directeur Bert van Dongen van verpakkingsbedrijf Koninklijke Paardekooper Group tegen CFO.nl. Bedrijfsbestuurders moeten dit volgens hem een integraal onderdeel maken van de organisatiestrategie.

Het probleem? “Het materiaal heeft dusdanige eigenschappen dat deze op dit moment nog niet door enig ander materiaal te evenaren zijn”, waarschuwt de CFO.

Toch moet er iets veranderen. Als samenleving moeten we af van onnodige verpakkingen, zegt Van Dongen. Ook moet er worden ingezet op hergebruik en hoogwaardige recycling. Om de duurzaamheid van verpakkingen in beeld te brengen, heeft zijn bedrijf een monitoringssysteem opgezet.

LEES HIER het hele artikel op CFO.nl: Bert van Dongen (CFO Paardekooper): terugdringen plastic verpakkingen moet integraal onderdeel worden van organisatiestrategie