Wat als je de ‘big five’ en Zimbabwe’s meest favoriete leeuw al hebt geschoten? Dan zijn er altijd weer nieuwe uitdagingen te vinden. Zo biedt het Amerikaanse bedrijf GetDucks.com een trofeejacht aan in Nederland. Vijf dagen ganzen schieten voor 4.600 dollar.

“Decennialang was de ganzenjacht in Nederland verboden of beperkt”, schrijft GetDucks.com. Die politiek leidde tot een “tsunami van ganzen en veel economische schade”, aldus de Amerikaanse website die jachtreizen op watervogels aanbiedt.

Tegenwoordig mag er wel wel geschoten worden en dat maakt volgens de site dat de ganzenjacht in Nederland op de bucketlist hoort van iedere liefhebber van het afschieten van watervogels.

Veel vogels, veel soorten

De site roemt naast de grote aantallen ook het feit dat er zoveel soorten te schieten zijn: Canadese ganzen, Indische ganzen (zeldzaam), wilde eenden en de grauwe gans. Genoeg in elk geval om de hele dag het veld in te gaan met je gehuurde Winchester Super X3s om daarna te terug te keren naar je viersterren bed & breakfast waar je kunt genieten van “een authentieke huisgemaakte Nederlandse maaltijd”.

Ook aan eventuele niet jagende reisgenoten is gedacht. Die kunnen op aanvraag excursies boeken om de beroemde molens en grachten van Amsterdam te zien. Ene Richard Welker is heel enthousiast over de trip. “In twee ochtenden schoten we 42 brandganzen en twee houtduiven. Dat is naar niemands maatstaven slecht! (…) Een mooi land, een vriendelijke gids en fantastisch voedsel. Wat wil een mens nog meer?”

Ramsey Russell spoort bezoekers van zijn site aan wel haast te maken. “Vanwege initiatieven van dierenrechtenactivisten zijn we er zeker van dat deze mooie mogelijkheid voor ganzenjacht in Nederland van korte duur zal zijn.”

En daar kan Russell wel gelijk in krijgen. PvdA-kamerlid Henk Leenders heeft al Kamervragen gesteld, schrijft de Leeuwarder Courant. Ook zijn er plannen om dit soort vormen jachttoerisme te verbieden.

Lees ook op Business Insider

Lees ook

In Afrika een leeuw afknallen, dat doen duizenden toeristen per jaar

 

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl