De 25 leden van het hoofdbestuur van de wereldvoetbalbond FIFA hebben in het geheim een verdubbeling van hun salaris gekregen.

Jaarlijks kunnen zij nu rekenen op een vergoedingssom van 200.000 dollar (ongeveer 150.000 euro) in plaats van 100.000 dollar voor hun parttime werkzaamheden. Dat meldde de Britse krant The Sunday Times op de website.

Met het nieuwe beloningssysteem zou de FIFA de eigen ethische regels kunnen opvangen. In het nieuwe beleid zijn hoge bonussen voor de bestuursleden van de FIFA niet langer toegestaan.

Volgens de Britse krant stelt de FIFA het geld aan de bestuursleden via een eigen Zwitserse bank beschikbaar. Met een contante opname zouden de betrokken personen een wettelijke belasting eventueel kunnen ontduiken, zo liet een fiscalist weten.

Naast de verdubbelde vergoeding kunnen de FIFA-bestuursleden ook nog altijd rekenen op een zeer ruime onkostenvergoeding, die tot boven 100.000 dollar kan oplopen. Daarnaast mogen de FIFA-bestuursleden ook nog gratis gebruik maken van vliegtuigen en hotels.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl