Het is onduidelijk wie er wanneer met een ferry vanuit de Eemshaven in Groningen naar Schotland gaat varen. Een van de drijvende krachten achter het project van rederij TEC-Offshore zou namelijk voor zichzelf begonnen zijn.

David Kellas wil volgens zijn voormalig compagnon nu zelf een veerboot gaan laten varen.

Kellas was directeur bij de rederij, maar concurreert nu met zijn oude bedrijf, zo lijkt het. Voormalig mede-directeur, Gordon Leighton, reageert verbijsterd bij RTV Noord. “David is per 1 december vertrokken om een ander bedrijf op te richten: TEC-Offshore Services”, vertelt hij aan de nieuwssite.

Twee plannen

Het nieuwe bedrijf zou nu ook werken aan plannen voor een ferry. Ook TEC-Offshore zelf zet nog steeds in op een veerdienst, maar houdt veel slagen om de arm, zegt de achtergebleven directeur Gordon Leighton. Hoewel er nu dus twee plannen zijn wordt het niet duidelijk of en wanneer er een dienst gaat varen.

Het was de bedoeling dat er een veerdienst zou komen tussen de Eemshaven en het Schotse Rosyth, bij Edinburgh.

Volgens Leighton zijn door Kellas de plannen voor de 'whisky-ferry' veel te vroeg uitgelekt en daarom heeft hij in september op de pauzeknop gedrukt.

"In het eerste kwartaal van volgend jaar bekijken we de mogelijkheden opnieuw", zegt hij. "De kans dat het überhaupt doorgaat, schat ik nu op 50 procent. Het plan is goed, maar alles hangt af van de financiering."

LEES OOK: Google heeft niet genoeg aan Eemshaven en koopt een flinke lap grond in Noord-Holland