Snellaadbedrijf Fastned zet vol in op uitbreiding van het het aantal laadstations voor elektrisch rijden in Nederland en andere landen in Europa. De aanleg van die infrastructuur vergt grote investeringen.

Mede-oprichter en CEO Michiel Langezaal is ervan overtuigd dat de komende jaren alles op alles moet worden gezet om de capaciteit voor het laden van elektrische voertuigen te vergroten.

“De auto-industrie heeft de extreem fundamentele beslissing genomen om in te zetten op stekkerauto’s, want het wordt voorlopig geen waterstof, dat is wel duidelijk”, zegt Langezaal in de podcast The Next Move.

“Dat betekent dat autofabrikanten twee decennia lang een bepaald productievolume van elektrische voertuigen gaan opleveren. De infrastructuur die we nu hebben, is klein gelet op de vraag die gaat ontstaan vanuit de levering van nieuwe elektrische auto’s. Alle inspanning is nodig om aan de vraag naar opladen te voldoen in de komende periode.”

In de veertiende aflevering van de podcast The Next Move spreekt strategisch adviseur Diederik Heinink met Michiel Langezaal over het opschalen van de laadinfrastructuur voor elektrisch rijden, de energietransitie, de uitdagingen voor de komende jaren en wat voor hem als ondernemer de sleutel is voor snelle groei.

Volg de podcast The Next Move en abonneer je via SpotifyGoogle of Apple.