Dat apps van sociale media op je telefoon stroomvreters zijn, is wel bekend. Maar niet elke app verbruikt evenveel stroom. Facebook Messenger is een grootverbruiker, WhatsApp is een stuk zuiniger.

Ook zo gefrustreerd dat de batterij van jouw smartphone zo snel leeg is zonder dat je hem gebruikt? Dan loont het om eens te kijken naar welke apps je gebruikt voor sociale media.

Apps van sociale media zijn namelijk echte stroomvreters omdat ze zo vaak contact zoeken met de server, zo blijkt uit een rapport van Alcatal-Lucent waar Tweakers over schrijft.

De apps verwijderen of je mobiele internetverbinding uitzetten is de beste optie voor een lange batterijduur. Iets minder rigoureus is een app gebruiken die iets minder vaak connectie maakt. WhatsApp of Skype zijn zuinigere opties dan Blackberry Messenger en Facebook Messenger.

Alcatel-Lucent, producent van netwerkapparatuur, ontwikkelde een ranglijst waarbij ze keken naar het aantal keer dat een app contact zoekt met het netwerk per eenheid datavolume. Die ‘eenheid’ is de hoeveelheid data die nodig is voor het uitvoeren van een taak.

De ene app zoekt meer contact per actie, de ander verbruikt wat meer data. Maar over het algemeen geldt wel, hoe vaker de app communiceert over het netwerk, hoe meer stroom hij nodig heeft.

Lees ook op Business Insider

De grootste stroomvreter is Blackberry Messenger. En dat komt volgens Alcatel Lucent vooral omdat de app per MB aan data 343 keer ‘kletst’ met het netwerk.

Alcatel-Lucent keek behalve naar apps van sociale media, ook naar andere apps. Zo bleek Google Maps meer te vergen van je batterij dan Apple Maps. Gmail is weer een stuk zuiniger dan Hotmail.

Lees ook

Zo bespaar je stroom op je smartphone

Zo laad je je smartphone op met je billen

Z24 Tools: Gebruikersovereenkomst voor mobiele telefoons en tablets (gratis model)

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl