Wat past beter bij je? Koffie of thee?

Het is een van de vier vragen die Exact Connect aan je stelt voordat het online platform een aantal accountants voor je selecteert.

Via Exact Connect kunnen mkb’ers kosteloos zoeken naar een accountant in de buurt. Na het beantwoorden van vier vragen zou het platform tot de juiste match moeten komen.

Volgens de ontwikkelaar van het nieuwe platform is een persoonlijke klik voor een mkb’er het belangrijkste in de keuze van een accountant.

“Het platform beoordeelt een match onder meer op basis van persoonlijke en zakelijke doelstellingen, de ervaringen van andere ondernemers met deze adviseur, het aantal klanten dat de accountant heeft en de branche waarin de accountant echt bewezen expertise in heeft,” aldus het persbericht.

Na de eerste match online te hebben gemaakt, kan de ondernemer via een chatvenster direct in contact komen met de geselecteerde accountant. Vervolgens kunnen zij een afspraak inplannen om elkaar in de ‘echte’ wereld te ontmoeten.

De meeste ondernemers kennen Exact als softwareontwikkelaar. Het Delftse bedrijf, dat al sinds 1984 meedraait in de IT-wereld, behaalt een jaaromzet van om en nabij de 200 miljoen euro.

Lees ook op Business Insider

“Voor ondernemers kan het vinden van de juiste accountant een tijdrovende klus zijn.”, zegt Erik van der Meijden, CEO van Exact. “Exact Connect biedt daar een oplossing voor; door verder te kijken dan alleen locatie en tarief, kan het platform een tijdrovende selectieprocedure vermijden en de ondernemer in contact brengen met de accountant die de beste match is voor de onderneming.”

De wens en ambitieis van Exact Connect is om het “spoedig open te stellen voor andere dienstverleners.”

LEES OOK: 30 keer gratis bedrijfsdata checken in Handelsregister KvK: dat kan vanaf vandaag