Als het gaat om investeringen in cryptovaluta is er altijd wel discussie over welke digitale munt de beste belegging is.

Maar voor één groep beleggers is de keuze duidelijk. Volgens nieuwe gegevens van advocatenbureau Foley en Lardner uit New York zegt een groep professionele cryptobeleggers dat zij onder de cryptovaluta, zoals bitcoin, dash en monero, denken dat ethereum de beste belegging is.

Foley en Lardner enquêteerden een mix van beleggers en topmanagers uit het bedrijfsleven over trends op het gebied van cryptovaluta. Ze stelden onder meer de vraag welke digitale munt zij als beste investeringsmogelijkheid beschouwden.

De populairste keuze? Ethereum, de drie jaar oude blockchaintechnologie die veel gebruikt wordt als basis voor decentrale toepassingen.

Er moet echter opgemerkt worden dat de marge van het aantal respondenten dat gelooft dat ethereum de betere belegging is, zeer klein is.

Van de respondenten gaf 38 procent aan dat ze van mening waren dat ethereum de beste belegging was, tegenover 35 procent aan voorkeursstemmen voor bitcoin. Slechts 5 procent van de respondenten beschouwt ripple als de beste investering en een nog kleinere 2 procent geeft de voorkeur aan cryptomunt dash.

LEES OOK: De bedenker van cryptomunt ethereum valt hard uit tegen gecentraliseerde cryptobeurzen: ‘Ik hoop dat ze naar de verdoemenis gaan’

Lees ook op Business Insider