De lijst potentiële kopers van biermerk Grolsch is officieel een naam rijker. Het Thaise Thai Beverage dingt via zijn Singaporese dochteronderneming Fraser and Neave mee naar de overname van het Nederlandse biermerk, zo bevestigde de onderneming.

Als onderdeel van de fusie tussen het moederbedrijf van Grolsch, SABMiller, en bierreus AB InBev staan onder meer biermerken Grolsch en het Italiaanse Peroni in de etalage.

De Aziatische brouwer Fraser and Neave, dat in handen is van Thai Beverage, zou naar verluidt 3 miljard euro overhebben voor de twee. Thai Beverage wordt gecontroleerd door de Thais miljardair Charoen Sirivadhanabhakdi.

Ook de Japanse brouwer Asahi Group zou volgens bronnen de financiering voor een overnamebod op Grolsch en Peroni rond hebben. Ook investeringsfondsen Bain Capital, Pai en EQT hebben de twee naar verluidt op de radar staan, net als de investeringsmaatschappij van de Zwitserse familie Jacobs.

Biercombinatie AB InBev-SABMiller zou nog in het eerste kwartaal van 2016 Grolsch van de hand. Door de fusie van AB InBev en SABMiller ontstaat ’s werelds grootste bierbrouwer, op afstand gevolgd door Heineken. Maar om problemen met mededingingsautoriteiten te vermijden worden de merken Grolsch en Peroni verkocht.

Bron: ANP/Z24

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl