Emirates reikt passagiers die niet zonder hun laptop de helpende hand.

Door het verbod op grote elektronica op vluchten van Dubai naar de VS moeten reizigers hun dure apparaten in hun ruimbagage stoppen. Emirates komt nu met een doekje voor het bloeden.

Passagiers kunnen hun laptops, tablets, camera’s en andere verboden elektronica bij de gate afgeven aan medewerkers van Emirates. Die zorgen ervoor dat de spullen voorzichtig in speciale dozen het vrachtruim ingaan. Bij aankomst in Amerika worden reizigers weer met hun dierbare eigendommen herenigd.

“Hierdoor kunnen reizigers tenminste nog op de luchthaven hun elektrische apparaten gebruiken”, zegt topman Tim Clark. De VS stelt met ingang van 25 maart een verbod op elektronica groter dan een smartphone aan boord van vliegtuigen uit verschillende landen in het Midden-Oosten. Volgens inlichtingendiensten willen terroristen die als bommen gebruiken.

De handbagage van passagiers wordt in Dubai en op andere betrokken luchthavens zorgvuldig gecontroleerd. “We willen voldoen aan de regels, maar willen ook dat de passagier zo min mogelijk hinder ondervindt”, aldus Clark.

Volgens de topman gebruikt 90 procent van de passagiers die aan boord WiFi gebruikt een smartphone. “Wellicht dat zakenreizigers vooral offline op hun laptop werken.

"Het elektronicaverbod zorgt er wellicht voor dat ze even afstand kunnen nemen van hun werk en van een film gaan geniet op ons inflight entertainment", voegt hij als positieve noot toe.

LEES OOK OP LUCHTVAARTNIEUWS.nl