• Als daghandelaar gedijt cryptohandelaar Elroy Heisterkamp juist bij een volatiele cryptomarkt.
  • Heisterkamp pleit voor behoedzaamheid op de lange termijn en kansen verzilveren op de korte termijn.
  • Donderdag 20 oktober om 20.00 uur is Heisterkamp één van de gasten bij de 3e aflevering van Business Insider Live: Crypto!

Als oprichter van Het Cryptohuis en dagelijkse handelaar in cryptovaluta en andere beleggingscategorieën kan Elroy Heisterkamp kort zijn over de ontwikkelingen in de markt: “Daar heb ik wel mijn bedenkingen bij.” De cryptomarkt bevindt zich in een neerwaartse fase, dus als het om langetermijnbeleggingen gaat, raadt hij aan vooral te kijken naar beleggingscategorieën zoals goud, zilver, gas en olie.

Maar hoe kun je je als belegger tegen alle onrust en onzekerheid wapenen? Tegen aanhoudende inflatie en een dreigende recessie? Voor beleggingen ziet Heisterkamp met name de grondstoffenmarkt als veilige haven. De vraag naar grondstoffen blijft volgens hem ‘hoe dan ook’ constant. Maar beleggen in aandelen daar heeft hij momenteel sterke twijfels over.

Zelf heeft hij nu posities in de dollar. “Crypto is voor mij als belegging op dit moment zeer risicovol. Voor daghandelen is dat prima. Maar voor een veilige haven is dat niet top.”

Op de lange termijn kijkt Heisterkamp ook naar de onvermijdelijke energietransitie. Zo verwacht hij dat de vraag naar lithium voor batterijen explosief zal stijgen. “Daar zou ik eerder naar kijken als interessante belegging dan naar bedrijven.”

 Op 20 oktober 2022 op 20.00 uur is Business Insider Live: Crypto! terug met een nieuwe aflevering. Dit keer gaan we in op strategieën om te beleggen in tijden van stijgende inflatie en een dreigende recessie. Welke beleggingsstrategieën heb je tot je beschikking en welke rol speelt crypto? Hoe kun je navigeren in stijgende en dalende markten? En hoe selecteer je blockchainprojecten met echte waarde? Kijk hier voor meer informatie.

Wil je beginnen met investeren in Bitcoin, Ethereum en 80+ andere crypto? Dat kan bij LiteBit. Dit van origine Nederlandse crypto platform dat geregistreerd is bij De Nederlandsche Bank maakt crypto handelen eenvoudig. Je kunt hier crypto kopen, verkopen, staken en bewaren. Veilig, makkelijk en snel. Start hier direct met traden.