Er is een crowdfundingactie gestart om Elon Musk, de CEO van Tesla met een vermogen van miljarden, aan een nieuwe bank te helpen.

Iets meer dan 60 mensen hebben al geld gedoneerd via GoFundMe nadat Musk zijn huidige bank liet zien in een interview met nieuwszender CBS. De bank ziet er niet heel comfortabel uit.

Musk vertelde dat hij weleens slaapt op de bank in de vergaderruimte in de Tesla-fabriek in Fremont, Californië. Zeker nu het bedrijf midden in wat het noemt ‘de productiehel’ zit rond de vervaardiging van de Model 3.

De bank is zo smal dat Musk ook weleens op de vloer slaapt, zegt hij in het interview.

Na het zien van het interview begon ene Ben Sullins de crowdfundingactie op GoFundMe, die hij de toepasselijke naam Buy Elon Musk a Couch gaf. Op dinsdag was het doel van 1.000 dollar al bereikt.

"Elon Musk verandert de wereld met zijn duurzame energie en duurzame manieren van transport", schrijft Sullins. "De afgelopen tijd slaapt hij weleens op een bank in de Tesla-fabriek in Fremont. Dit is de bank. Als gemeenschap kunnen we dit niet laten gebeuren. Laten we samenwerken om Elon aan een nieuwe bank te helpen!"

Sullins schrijft erbij dat hij hoopt dat hij de aandacht van Musk op Twitter trekt met zijn actie. Als Musk het geld niet accepteert, gaat het geld naar een goed doel.

Musk is CEO van Tesla en SpaceX. Zijn vermogen wordt geschat op ruim 16 miljard euro. Hij bezit onder meer vastgoed ter waarde van 56,5 miljoen euro.

LEES OOK: 13 verrassende feiten over de auto’s van Tesla die je waarschijnlijk nog niet wist