Elon Musk heeft zijn excuses aangeboden aan de duiker die vorige week meehielp de twaalf voetballertjes uit de Thaise grot te redden. Musk noemde hem een pedo.

De ceo van Tesla en SpaceX had een miniduikboot gebouwd om de voetballers te kunnen redden, maar de reddingsduiker, de Brit Vern Unsworth, had daar flinke kritiek op. Hij noemde de actie van Musk een pr-stunt. Van hem mocht Musk de duikboot, die volgens Unsworth sowieso nutteloos was, “ergens steken waar het pijn doet“.

Musk verdedigde zijn miniduikboot vervolgens tegen Unsworths kritiek en noemde de redder in een tweet een “pedo guy“. Unsworth liet het daar niet bij zitten en zei een paar dagen geleden dat hij juridische stappen overweegt.

Misschien heeft dat Musk bang gemaakt, want hoewel hij de controversiële tweet al had verwijderd, heeft hij nu ook nog zijn excuses aangeboden op Twitter. “Wat hij over mij heeft gezegd, praat niet goed wat ik vervolgens heb gedaan. Daarom wil ik mijn excuses aanbieden aan meneer Unsworth en aan de bedrijven die ik representeer. Dit was mijn fout.”

Ook zei hij dat hij boos was toen hij Unsworth een pedo noemde. “Ik zei het nadat Unsworth onwaarheden had verkondigd en had gezegd dat ik seksuele handelingen moest verrichten met mijn miniduikboot.”

Musk zei ook dat het team dat de duikboot maakte, aanwijzingen heeft opgevolgd van een van de duikers bij de grotten.

Al met al was de uitbarsting van Musk niet echt goed voor zijn bedrijf. De aandelen van Tesla zakten maandag zo'n 3,5 procent en investeerders vroegen Musk om zich voortaan een beetje in te houden en zich gewoon te richten op zijn bedrijven.

LEES OOK: Tesla doet iets heel slims met de Model 3 dat bijna iedereen over het hoofd ziet, zegt een optimistische Wall Street-analist