Actrice Amanda Seyfried heeft zich uitgesproken over de gevangenisstraf voor voormalig topvrouw Elizabeth Holmes van bloedtestbedrijf Theranos. Seyfried vertolkte in de serie “The Dropout” de rol van Holmes.

De actrice was dinsdag te gast in het praatprogramma “Good Morning America”, de dag dat Holmes zich meldde bij de vrouwengevangenis in Texas om haar celstraf van 11 jaar uit te zitten. Holmes is veroordeeld wegens grootschalige fraude bij het bloedtestbedrijf en het misleiden van beleggers.

Seyfried zegt “als moeder” mee te leven met de twee kinderen van Holmes. Holmes heeft samen met haar partner William “Billy” Evans, een zoontje van bijna twee en een dochtertje dat in februari van dit jaar werd geboren.

“Ik leef mee met die kinderen”, zei Seyfried toen ze werd gevraagd naar Holmes. “Zij gaan onzekere kinderjaren tegemoet.”

Maar ze voegde daar wel aan toen dat de straf die Holmes heeft gekregen “terecht” is. “Het leven is niet eerlijk, maar voor haar is het in vele opzichten wel terecht.”

"The Dropout" kwam in maart 2022 uit als miniserie en schetst een beeld van de opkomst en ondergang van Theranos. Seyfried won een Emmy en een Golden Globe voor haar rol als Holmes. Haar medespeler Naveen Andrews, speelde de rol van Ramesh "Sunny" Balwani, de ex-partner van Holmes en voormalig bestuurder van Theranos.

Seyfried zegt veel filmpjes van Holmes te hebben bekeken om zich voor te bereiden op haar rol. Ze maakte zich zorgen dat ze haar stembanden permanent zou beschadigen met het imiteren van de opvallend lage stem van Holmes.

"Ik moest praten als Elizabeth en was bang dat ik daar keelpijn van zou krijgen", vertelde Seyfried vorig jaar tegen The Los Angeles Times. "En ik dacht: dat moet niet gebeuren. Ik raakte zelfs een beetje in paniek en vroeg me af of ik dat wel weken vol zou kunnen houden".

LEES OOK: Elizabeth Holmes: van jongste ‘selfmade’ miljardair naar leven in een Texaanse gevangenis met loonarbeid van iets meer dan 10 cent per uur