Mocht je vandaag naar Eindhoven Airport moeten, trek dan extra tijd uit om op de luchthaven te komen. Dat zegt de luchthaven.

Door verschillende wegafzettingen en verkeersboden kan vertraging ontstaan. Zaterdag begin van de avond stortte een parkeergarage in aanbouw op het terrein deels in.

Niemand raakte gewond. Eerder op de dag was nog gewerkt in het pand, maar toen een deel van het pand instortte, was iedereen was vertrokken.

Vertragingen

Als gevolg van de instorting viel op de luchthaven de stroom uit. Uitgaande vluchten vertrokken zaterdag daardoor volgens een woordvoerder met vertraging. Inkomende vluchten ondervonden weinig last.

Aanvankelijk hadden ook de vertrekbalies en het bagagebandsysteem last van het uitvallen van de elektriciteit, maar daar is weer stroom. “Inmiddels is het vliegverkeer en het passagiersproces weer op gang en het vliegveld normaal bereikbaar.”

BAM

De parkeergarage zou in juli opengaan. Over de oorzaak van de instorting en over de schade is nog niks bekend. De ravage is groot. Onduidelijk is nog wie het onderzoek naar de oorzaak gaat leiden. Bouwbedrijf BAM is verantwoordelijk voor het project, de marechaussee gaat over de veiligheid in het gebied.

Het pand, dat eigendom wordt van de luchthaven, moest de oude parkeerplaats voor de terminal vervangen. Op de tweede, derde en vierde verdieping zou plek komen voor achthonderd auto’s. Ook zou er horeca en een kiss-and-ridezone komen.

Lees ook op Business Insider

2017-05-27 18:27:25 EINDHOVEN - Hulpdiensten bij een deel van de parkeergarage in aanbouw bij Eindhoven Airport dat is ingestort. ANP GINOPRESS