Als ondernemer denk je in kansen. Daar ben je ondernemer voor.

Maar om zonder zorgen te ondernemen, is het ook verstandig om inzicht te hebben in de risico’s die je loopt als ondernemer. Wat kan jou, je medewerkers of je bedrijf overkomen? Denk aan een ongeluk, ziekte, storing, conflict, brand of aan natuurgeweld.

Hoe groot is de kans dat zoiets gebeurt? En wat betekent zo’n gebeurtenis voor jou en je bedrijf? Kom je dan in de financiële problemen of liggen je werkzaamheden stil? En hoe lang?

Interpolis zet in een gratis e-book enkele veelvoorkomende risico’s op een rij. Als je ze systematisch langs gaat, kun je veel narigheid voorkomen.

Wist je bijvoorbeeld dat je particuliere aansprakelijkheidsverzekering geen zakelijke schades dekt? Je hebt daarom vaak baat bij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Bij sommige beroepen, zoals architect, ingenieur of accountant, kan het verstandig zijn om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

En werk je in de bouw, bijvoorbeeld als aannemer of timmerman? Dan is het goed om te weten dat een Construction Allrisk-verzekering (CAR) schade vergoedt die ontstaat tijdens de bouw van een pand. Dus schade aan het bouwobject zelf, maar ook schade aan eigendommen van je opdrachtgever of aan de spullen die je tijdens de bouw gebruikt.

Het e-book gaat ook in op andere risico’s. Denk aan:

Lees ook op Business Insider

  • Arbeidsongeschiktheid
  • Inbraak & diefstal
  • Waterschade
  • Brand
  • Cyberrisico’s
  • Wanbetalers

Per risico vind je bekende en minder bekende tips om narigheid te voorkomen. Wist je bijvoorbeeld dat 1 op de 3 branden veroorzaakt worden door elektra? Gebruik daarom zo weinig mogelijk verlengsnoeren of haspels. Als je een haspel gebruikt, rol deze dan volledig af.

Dus wil je zorgeloos ondernemen? Download dan hier gratis het e-book.

In een reeks bijdragen laat de afdeling risicobeheersing van Interpolis bedrijven zien hoe ze doordacht kunnen omgaan met risico’s. Interpolis is partnerexpert van Business Insider Nederland.