De baas van Reddit, Alexis Ohanian, verklapte in de studio van The Late Show met gastheer Stephen Colbert op maandag wanneer hij viel voor zijn vrouw, tennisster Serena Williams.

Presentator Stephen Colbert vroeg met een kwinkslag: “Hoe slaagt een zelfverklaarde nerd erin te trouwen met een van de grootste atleten in de geschiedenis? Dat is geen natuurlijke match…”

Ohanian was het daar echter niet mee eens. Met een glimlach meldde hij: “Ze is eigenlijk een grote nerd.”

Het paar, dat een acht maanden oude dochter heeft, ontmoette elkaar volkomen bij toeval. Ohanian was op bezoek in Rome voor een conferentie. Williams speelde een toernooi in de Italiaanse hoofdstad op dat moment.

Gezeten op het terras van zijn hotel, nipte Ohanian van een kop koffie. Een man – naar later bleek de assistent van Williams – kwam op hem af met de melding dat er rat bij zijn tafel zou zitten. De assistent wilde de Reddit-oprichter eigenlijk weg hebben van het tafeltje.

Waarop Ohanian gevat antwoordde: “Ach, dankjewel, maar ik kom uit Brooklyn dus ik zie de hele tijd ratten… Niks waar ik me zorgen over maak.”

Die nonchalance trok de aandacht van Williams, die zich omdraaide en vroeg of hij écht niet bang was voor ratten. Ze raakten aan de praat. Toen Ohanian vertelde dat hij Reddit had opgericht, biechtte Williams op dat ze nog nooit van de populaire site had gehoord.

Williams nodigde Ohanian uit om haar te zien spelen in Parijs op Roland-Garros kort daarna. Hoewel de uitnodiging maar half gemeend was, accepteerde Ohanian zonder enig aarzelen. Hij vloog naar Parijs puur om haar te zien spelen.

Uiteindelijk brachten ze een dag samen door in Parijs met een bezoek aan de dierentuin. Ze liepen nét langs het verblijf van een luipaard tijdens etenstijd. De twee sloegen de grote kat gaande terwijl die een konijn verorberde. “Het was een hele show”, zei Ohanian tegen Colbert. “Het luipaard hield zich niet in en er was overal bloed.”

Williams was niet erg gecharmeerd van het tafereel, om het zacht uit te drukken, en Ohanian knuffelde haar om haar gerust te stellen. Op dat moment voelde hij de connectie tussen de twee. “Op dat moment, met dank aan dat arme konijn, vond ik liefde. Ondanks alles.”

Bekijk het fragment hieronder: