Sir Richard Branson is één van ’s werelds rijkste mensen. Hij bezweert dat hij nooit met pensioen zal gaan en werkt tegenwoordig vooral voor non-profitorganisaties.

Dan rijst de vraag: hoe ziet zijn dag er eigenlijk uit?

De Virgin Group is zijn kindje en omvat onder meer een hotelketen, detailhandel, ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic en vliegmaatschappij Virgin Atlantic. Het begon in de jaren zeventig met platenlabel Virgin Records, dat nu deel uitmaakt van Universal Records.

De magnaat mag dezer dagen graag over de wereld reizen en staat bekend om zijn ontdeugende humor – want laten we niet vergeten: dit is de man die een hilarische foto maakte met een werknemer die lag te pitten op kantoor.

Branson reist dus de hele wereld over, maar probeert zijn schema opvallend gelijk te houden. Hier een paar vaste agendapunten.


De wekker gaat elke dag om 5 uur 's ochtends. "Vroeg opstaan en snel beginnen, het geeft me de tijd om er bovenop te zitten en m'n dag efficiënt in te delen."

Foto: Kristian Dowling/Getty Images

Bron: Business Insider,Virgin


Vervolgens wijdt hij de nodige tijd aan ontbijten met zijn familie. Twee vliegen in één klap: "Zo kan ik mijn familie laten zien dat ze belangrijk voor me zijn en sta ik ook weer met beide benen op de grond voordat ik de dag echt begin."

Foto: Paul Kane / Getty Images

Bron: Business Insider, Virgin


Klaar om actiever bezig te zijn! Een paar van zijn favoriete bezigheden zijn kite-surfen, zwemmen, fietsen en tennissen. Virgin's website meldt dat de oprichter van het bedrijf 'een haarscherpe opslag' heeft.

Foto: Ben A. Pruchnie / Stringer / Getty Images

Bron: Business Insider, Virgin


In 2010 rende hij de marathon van Londen, verkleed als vlinder.

Foto: Christopher Lee / Stringer / Getty Images

Bron: Virgin


Een jaar eerder kite-surfte hij met een naaktmodel op zijn rug en in februari vorig jaar ging hij in zee met de net afgezwaaide Amerikaanse president Barack Obama.

Foto: Dan Kitwood/Getty Images

Bron: Business Insider, Business Insider


Branson raadt iedereen aan om te kite-surfen, als ze in de buurt van een watersportgebied wonen.

Foto: Stringer/Reuters

Bron: Virgin


"Je kunt niets vergelijken met het gevoel van vrijheid, opzwependheid en de eenheid met de natuur dat je met kiten ervaart - plus de buitengewone kick van adrenaline."

Foto: Paul Kane / Stringer / Getty Images

Bron: Virgin


Sporten is niet de enige reden dat Branson vroeg op staat. Hij woont op zijn eigen eiland in de Britse Maagdeneilanden, dat hij al in 1979 kocht voor de bescheiden som van 329.000 dollar (265.000 euro). "Ik houd ervan om vroeg online te zijn, zodat ik beschikbaar en bereikbaar ben voor onze kantoren in andere tijdzones."

Foto: Necker-eiland. source Wikimedia Commons

Bron: Business Insider, Virgin


Als hij zelf op kantoor verschijnt, zul je Branson nooit een das zien dragen. "Ik haat stropdassen. Ik snap echt niet hoe die ooit zo populair geworden zijn."

Foto: Vince Bucci / Stringer / Getty Images

Bron: The Wall Street Journal


Zijn haat voor de das is zelfs zo beroemd dat anderen hun stroppen aanbieden om afgeknipt te worden.

Foto: Joe Skipper/Reuters

Bron: Business Insider


"Als een moderne baas heb ik altijd de vinger aan de pols, want je moet weten waar je het over hebt."

Foto: Chris Jackson/Getty Images

Bron: Virgin


Eén van zijn tips voor een geordend leven: schrijf je ideeën meteen op. "Mijn geheime 'life hack' is om dingen op te schrijven. Ik zou je niet kunnen vertellen waar ik geweest was als ik mijn ideeën niet meteen op had kunnen schrijven."

Foto: Oli Scarff / Getty Images

Bron: Virgin


Energie behoudt Branson door elke dag twintig koppen thee te drinken - met melk maar zonder suiker.

Foto: Evan Agostini/Getty Images

Bron: Virgin


De oprichter van Virgin heeft vele hobby's, zoals schaken, maar sommige tijdverdrijven zijn wat ongewoon...

Foto: Jonathan Daniel/Getty Images

Bron: Virgin


...zoals zijn constante lust om wereldrecords te breken. In 1985 was hij erg dicht bij een grote: de boot die de Atlantische Oceaan het snelst zou oversteken. Helaas zonk hun boot, maar Branson en de voltallige bemanning lukte het een jaar later alsnog.

Foto: Carl De Souza / Getty Images

Bron: Business Insider, The New York Times


Om zowel zijn focus te behouden als te ontspannen, doet Branson zo nu en dan aan yoga en tai chi.

Foto: Getty Images

Bron: Virgin


Na een diner met familie en soms bezoekende vrienden, kruipt Branson elke avond om 23:00 in bed. Doorgaans heeft hij aan slechts zes uur genoeg, beweert hij.

Foto: Justin Sullivan/Getty Images

Bron: Virgin


Branson vindt het belangrijk om het leven met een zekere avontuurlijke instelling te benaderen. "Een avontuurlijke geest motiveert om doelen te stellen, jezelf aan te moedigen en epische prestaties te bereiken."

Foto: Patrick Riviere / Getty Images

Bron: Virgin

 

LEES OOK: Zo voorkom je dat je je eigen succes op het werk saboteert