Fietsenfabrikant Accell Group, producent van merken als Batavus, Sparta en Koga, heeft in de eerste helft van dit jaar de verkoop van elektrische fietsen opnieuw sterk zien stijgen, ondanks de slechte weersomstandigheden in veel landen in die periode.

Dat maakte Accell vrijdag bekend.

De omzet uit de verkoop van e-bikes steeg met 39 procent en inmiddels zijn elektrische fietsen goed voor 43 procent van de totale omzet van het bedrijf. Met name in Duitsland deed Accell goede zaken met e-bikes, maar ook in Nederland ging de verkoop omhoog.

Groei E-bikes, daling omzet traditionele fietsen

Verder is er steeds meer vraag naar sportieve elektrische fietsen in landen als Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland. Accell is Europees marktleider op het gebied van e-bikes.

De omzet uit traditionele fietsen daalde met 15 procent, terwijl bij sportieve fietsen een stabiele omzet was te zien. In totaal nam de omzet in de eerste helft van dit jaar met 10 procent toe tot 629,7 miljoen euro, terwijl de nettowinst met 7 procent steeg tot 34 miljoen euro.

Accell verwacht in de tweede helft van dit jaar opnieuw te kunnen profiteren van de populariteit van e-bikes en de sterke positie van het bedrijf in die markt. De fietsenproducent uit Heerenveen rekent erop dat de omzet en winst in die periode verder zullen stijgen, onvoorziene omstandigheden voorbehouden.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl