• De Amerikaanse startup Ampere heeft op technologiebeurs CES een duurzame speaker voor in de douche gepresenteerd.
  • De batterij van de zogeheten ‘Shower Power’ wordt opgeladen door de waterstraal van je douche. De gadget is gemaakt van oceaanplastic.
  • Er zitten fysieke play- en pauzeknoppen op de douchespeaker en er is een waterdichte afstandsbediening.

De 100 dollar kostende ‘Shower Power’ is een van de grote succesnummers van de techbeurs CES, die dit jaar volledig digitaal plaatsvindt.

Het is een speaker gemaakt van oceaanplastic die de waterstraal uit je douche gebruikt om op te laden. Daardoor hoef je nooit meer met een lege batterij te zitten als je hard wil meezingen met muziek onder de douche of je favoriete podcast wil beluisteren.

“Hoewel we al meer dan twee jaar bezig zijn met het ontwikkelen van dit idee, hadden we geen beter moment kunnen kiezen om het op de markt te brengen”, zegt CEO Reid Covington van de Amerikaanse startup Ampere tegen Business Insider Mexico over zijn gadget. “Na een jaar vol quarantainemaatregelen en thuiszitten, maken we meer dan ooit gebruik van speakers om podcasts, audioboeken en muziek te luisteren.”

De volgens Ampere makkelijk op je douchekop te monteren ‘Shower Power’ is verbonden met een minigenerator die gebruikmaakt van de waterstraal. De speaker kan 20 uur vooruit op een helemaal opgeladen batterij, dus als je maar regelmatig doucht hoef je hem nooit van je douchekop af te halen.

De douchespeaker is voor 100 procent gemaakt van gerecycled plastic uit oceanen en is verkrijgbaar in zwart, wit of chroom.

Er zitten fysieke knoppen op om muziek en podcasts af te spelen, te pauzeren en nummers over te slaan, maar er is ook een waterdichte afstandsbediening om de ‘Shower Power’ te bedienen.

Met een crowdfundingcampagne op Kickstarter is al meer dan 224.000 dollar opgehaald.

Bekijk hier hoe de ‘Shower Power’ werkt:


LEES OOK: Dit zijn de leukste en handigste gadgets die we hebben gezien op dag één van CES 2021