• Durfinvesteerder CVC Capital Partners streeft naar een beursgang in Amsterdam in november, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
  • Het definitieve besluit hangt af van de ontwikkelingen op de aandelenmarkten. Eerdere plannen werden in de ijskast gezet.
  • CVC is een van de grootste private investeringsbedrijven van Europa en eigenaar van onder meer parfumerieketen Douglas.
  • Lees ook: Investeerder CVC wil nog dit jaar beursnotering in Amsterdam, volgens Britse krant

Investeringsbedrijf CVC Capital Partners gaat mogelijk in november al naar de Amsterdamse beurs. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. In augustus schreef de Britse zakenkrant Financial Times al dat de investeerder de plannen voor een beursnotering nieuw leven heeft ingeblazen en nog voor het einde van dit jaar naar het Damrak zou willen gaan.

CVC is een van de grootste private investeringsbedrijven van Europa, met ongeveer 140 miljard euro aan bezittingen onder beheer.

CVC, dat onder meer eigenaar is van parfumerieketen Douglas en de voormalige theedivisie van Unilever, had vorig jaar ook al plannen voor een beursnotering. Die werden vanwege de onrust op de beurzen vanwege de oorlog in Oekraïne in de ijskast gezet.

Succesvolle beursgang Arm in New York

Na de recente succesvolle beursintroducties in New York van de Britse chipontwikkelaar Arm Holdings en de boodschappenbezorger Instacart, lijkt het vertrouwen bij bedrijven om de stap naar de beurs te wagen weer te zijn gegroeid. Volgens de bronnen heeft CVC zijn adviseurs ingelicht over de mogelijke beursgang in november en de voorbereidingen daarvoor opgevoerd.

Een definitief besluit is volgens de ingewijden nog niet genomen en blijft afhangen van de ontwikkelingen op de aandelenmarkten. CVC wilde tegen Bloomberg geen commentaar geven op de plannen.

Een beursgang van CVC zou ook een belangrijke test zijn voor het vertrouwen van beleggers in de private investeringssector. Die sector groeide afgelopen jaren hard door de zeer lage rentetarieven. Beleggers gingen daardoor noodgedwongen op zoek naar meer risicovolle beleggingen om rendement te halen. Inmiddels zijn de rentetarieven echter flink gestegen en zijn de tijden van goedkope leningen om bedrijfsovernames te doen voorbij.

Bij de verkoop van een minderheidsbelang in het bedrijf in 2021 werd CVC gewaardeerd op ongeveer 15 miljard euro.

Lees ook: Investeerder CVC wil nog dit jaar beursnotering in Amsterdam, volgens Britse krant