’s Werelds dunste wolkenkrabber opent binnenkort z’n deuren in New York.

111 West 57th Street, ook wel bekend als Steinway Tower, is 435 meter hoog en heeft een façade van brons en terracotta.

Met een breedte-hoogteverhouding van ongeveer 1:23 is dit de dunste toren ter wereld.

Het nieuwe gebouw komt boven op Steinway Hall, de historische concertzaal die door de New Yorkse schoonheidscommissie een “tijdloos monument voor klassieke muziek en architectuur” is genoemd.

Oprichter Kevin Maloney van Property Markets Group, die het vastgoedproject ontwikkelt, prees het gebouw al voor z’n “ongeëvenaarde locatie, originele architectuur en perfecte symmetrie tot Central Park”.

De appartementen staan sinds een week op Amerikaanse huizensites. Neem een kijkje wat kopers allemaal kunnen verwachten:


Steinway Tower is nog niet af: 73 van de 82 verdiepingen zijn klaar. In januari 2019 moet het hoogste punt zijn bereikt.

Foto: Hayes Davidson

Appartementen zijn verkrijgbaar vanaf omgerekend 15 miljoen euro voor 417 vierkante meter. De duurste woningen moeten bijna 49 miljoen dollar opleveren, voor ruim 660 vierkante meter. Een appartement heeft 3 tot 4 slaapkamers.

Foto: Hayes Davidson

Het interieur heeft ruimtes (Great Rooms) van meer dan 4 meter hoog, met vloeren van eikenhout. In de entrees liggen witte vloertegels van graniet.

Foto: Hayes Davidson

Voorzieningen die erbij horen: een zwembad, spa met sauna, stoomcabines en behandelruimten en uiteraard een lounge met buitenterras.

Foto: Hayes Davidson

Bewoners kunnen ook gebruikmaken van de privé-eetzaal, een fitnesscentrum en verschillende vergaderkamers.

Foto: Hayes Davidson

De muren en vloeren in de badkamers zijn afgewerkt met witte onyx, wandverlichting en bronzen armaturen.

Foto: Hayes Davidson

111 West 57th Street ligt niet alleen naast Central Park, maar ook dicht bij Carnegie Hall, het Lincoln Center en het MOMA, het museum voor moderne kunst.

Foto: Hayes Davidson

LEES OOK: Waarom we gek zijn op wolkenkrabbers