Het negatieve sentiment op de beurs zorgde voor koersdalingen van vrijwel alle noteringen. En dan komt het voor dat sommige aandelen ineens heel goedkoop zijn. Kendrion is er eentje, concludeert Patrick Beijersbergen.
Het is een flauwe woordspeling, een magnetenmaker aantrekkelijk noemen, maar bij Kendrion kan ik het niet laten. Dit aandeel is een beetje met het badwater weggespoeld in de eerste weken van 2016. Tijdens de duikvlucht waarmee de AEX na 31 december 2015 zo’n 8 procent verloor, ging het aandeel Kendrion maar liefst 15 procent naar beneden. Dat is procentueel bijna net zo veel als Shell kwijtspeelde.
Je leest er weinig over, over Kendrion. Toch is de magnetenmaker uit de smallcapindex een favoriet aandeel van verschillende in het kleinere werk gespecialiseerde fondsbeheerders. Dat lijkt terecht, want het handjevol analisten dat Kendrion volgt ziet de winst per aandeel van 1,56 euro in 2014 gestaag groeien naar 2,46 euro over 2017.
En dan kreeg het Zeister bedrijf begin dit jaar ook nog een topman met een bekende achternaam. Maar Joep van Beurden is geen directe familie van de topman van Shell. Deze van Beurden beloofde bij zijn aantreden vast te houden aan de koers van zijn voorganger Piet Veenema. Kendrion wil niet overgenomen worden.
“Wij kunnen in onze niches nog steeds op eigen kracht verder groeien, en dat is ook onze ambitie”, zei Joep van Beurden tegen het Financieele Dagblad. Kendrion is wereldmarktleider op het gebied van elektromagneten, die worden gebruikt in auto’s, liften en vliegtuigen. Dit soort bedrijven is echter vaak een prooi, in een sector waar een consolidatieproces gaande is. Een “offer you can’t refuse” zal daarom niet worden afgewezen.
Op 9 keer de winst die voor 2017 wordt voorzien, met een dividendrendement van ruim 3,5 procent en een tamelijk conservatieve balans is dit een aandeel dat is wat het is: aantrekkelijk.
Patrick Beijersbergen is beleggingsanalist en auteur van het boek ‘Beleggen kun je zelf, tips & tricks 2016’.
Disclaimer: de auteur bezit geen aandelen Kendrion.
Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl