• Een fysieke dogecoin – een bekende, ludieke cryptomunt  – moet in december landen op de maan.
  • De munt gaat op 23 december mee aan boord van een maanlander van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf United Launch Alliance.
  • In reactie op het nieuws steeg de koers van de dogecoin donderdag met zo’n 12 procent. Inmiddels is de munt weer iets teruggezakt.
  • Lees ook: Digitale euro gaat de voorbereidingsfase: ECB zoekt partners voor ontwikkeling platform

Een veelgehoorde uitspraak in de cryptowereld is ‘to the moon’. Daarmee doelen cryptobeleggers op een enorme koersstijging. Althans, dat was zo. Aanhangers van de ludieke crypotmunt dogecoin interpreteren de leus inmiddels wat letterlijker.

Astrobotic, een Amerikaans roboticabedrijf gespecialiseerd in ruimtetechnologie, is van plan om in december een fysieke dogecoin naar de maan te sturen.

De ruimtemissie wordt deels gefinancierd met dogecoins. De cryptomuntmunt zal meevliegen aan boord van de maanlander Peregrine Mission One van Astrobotic, die ladingen van onder meer overheden, bedrijven en universiteiten zal vervoeren.

De fysieke dogecoin is onderdeel van de DHL Moonbox, een doos met aandenkens met als bestemming de maan. Daar zal ook een tastbare bitcoin inzitten.  

De maanlander moet op 23 december de ruimte in knallen, met behulp van een Vulcan Centaur Rocket van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf United Launch Alliance.

In reactie op het nieuws steeg de koers van de dogecoin donderdag met zo'n 12 procent. Inmiddels is de munt weer iets teruggezakt. Op het moment van schrijven noteert de crypto op dagbasis een stijging van bijna 4 procent.

LEES OOK: Crytobaas Sam Bankman-Fried schuldig aan fraude: straf pas in maart 2024 bekend (in theorie 110 jaar)