Radioduo Mattie en Wietze is niet meer.

De afgelopen weken werd het duo steeds in verband gebracht met een gezamenlijke overstap naar Sky Radio, maar dj Mattie Valk heeft zich – zonder medeweten van zijn collega – bedacht. Gisteren maakte de Telegraaf al bekend dat Valk zijn contract bij Qmusic heeft verlengd, terwijl De Jager nog van plan was naar Sky Radio over te stappen.

“Vorige week is het misgegaan”, vertelt De Jager op de radio bij Qmusic. “Ik wilde echt niet meer overstappen, ik heb hem wel lang in die waan gelaten, en hij voelde dat uiteindelijk als een enorme belediging. En nu wil hij niet meer. Ik heb een enorme puinbende achter me gelaten waar ik veel spijt van heb”, zegt Valk.

Wietze de Jager is iets minder genuanceerd. In een mail die hij aan zijn voormalige vriend en collega stuurde – en in handen is van De Telegraaf – noemt hij Mattie een “bedrieger” en een “matennaaier”:

“[I]n plaats van elkaar ‘vast te houden’, nam je het initiatief om – achter mijn rug om – te onderhandelen over een contract voor jou alleen: € 600.000,- per jaar en een Tesla voor de Mattie Valk ochtendshow. Mijn rol zou steeds kleiner worden en uiteindelijk zou ik alleen nog maar files lezen zodat ik vanzelf wel zou vertrekken was het plan van jou en Q.”

De toekomstplannen van Wietze zijn door het drama rondom het duo logischerwijs iets minder duidelijk dan die van zijn voormalige collega: "Hoe mijn carrière er nu uitziet? Ik heb werkelijk geen idee. Het interesseert je niet, want anders had je wel anders gehandeld en ook aan mijn belang gedacht. Maar, maak je geen zorgen. Ik zal me wel redden omdat ik wel principes heb en daarbij gesteund wordt door goede mensen", aldus De Jager in de mail.