Een tweede huis, daar dromen we allemaal. Tenzij je stinkend rijk bent, kun je de volgende plekken wel vergeten.

Consultancybureau New World Wealth zet in een studie (pdf) de duurste locaties voor een vakantiehuis op een rij. In de top 20 staan veel ski-oorden en badplaatsen, met name in Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten.

De vierkantemeterprijzen lagen in 2013 het hoogst in het prinsdom Monaco, het belastingparadijs met veel casino’s, beau monde en de jaarlijkse Formule 1-race.

Opvallende naam in de ranglijst is het piepkleine privé-eiland Mustique in de Caribische Zee. Het eiland is in handen van de Mustique Company, een vennootschap waarvan de eilandbewoners de aandelen bezitten. Op Mustique staan zo’n 100 villa’s; het is al jaren een favoriete vakantiebestemming van de Britse koninklijke familie.

Het consultancybureau schrijft tevens dat in The Hamptons, Palm Beach en Monaco de meeste rijkelui vertoeven in het hoogseizoen. Het gaat hierbij om de zogenoemde Ultra High Net Worth Individuals (UHNWI), mensen die meer dan 30 miljoen dollar per jaar verdienen.

In het hoogseizoen kun je meer dan 5.000 UHNWI's vinden in The Hamptons. Monaco en Palm Beach moeten het doen met respectievelijk 2.800 en 1.300 steenrijke individuen.

Lees ook

Waarom je geen vakantie op je werk moet boeken

Je huis verhuren tijdens je vakantie: slim?

Vakantieveiling: zó krijg je de beste deal

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl